Veggiefest v Olomouci

Pro ty, kteří jste chtěli recepty na to, co jsem míchala na veggiefestu v sobotu 12. května 2018 v Olomouci.

Tabouleh z quionoy:
uvařená quinoa, nasekaná máta a petrželka, lze přidat rýmovník. Restovaná semínka dýně a slunečnice. Loupaná konopná semínka. Olivový olej, himálajská sůl, pepř. Citronová kůra a šťáva. Na kousky nakrájená kapie. Na závěr, až je vše promícháno lze přidat květy akátu. Pak hned podávejte.

Tabbouleh

Zeleninový salát:
na kolečka nakrájené ředkvičky, jarní cibulka a rajčata. Na špalíky nakrájená salátová okurka. Šťáva z limety. Nasekány koriandr a petrželka. V hmoždíři podrcená restovaná semínka koriandru a černuchy. Restovaná slunečnicová a dýňová semínka, nasekány popenec a rýmovník. Olivový a petrželový olej. Himálajská sůl, pepř

Cooking show Veggiefest Olomouc

Dip z avokáda a tahini:
vidličkou namačkané avokádo s limetovou šťávou, tahini, pepř, himálajská sůl. Podávám se salátem.

Černucha… likviduje střevní parazity, podporuje slinivku, je močo a žlučopudná, podporuje tvorbu mateřského mléka… a je toxická pro akvarijní rybky.

Popenec… podporuje látkovou výměnu, je protizánětlivý pro trávicí, dýchací a vyměšovací ústrojí, podporuje játra a je toxický pro koně.