Tedy opravdový marcipán ve slušivém pojedí bez cukru. Jednoduché cukroví, které si přizpůsobíte své konstituci a to chcete, protože pak se nic z té kuličky v těle nepřemění na tuk 🙂
Trik, které toto cukroví činí skvělým společníkem pro každou konstituci, tedy pro každé tělo a každé jedinečné nastavení je triviální. Jako ostatně všechno zásadní na tomto světě 🙂
Stačí, když do mandlí namícháte vanilkový extrakt a špetku kardamomu. A čokoládu případně ještě obalíte ještě ve skořici. To koření je důležité. Činí lépe stravitelným všechny ty mandle i tu čokošku. A když dobře trávíte, nic neukládáte. Jednoduché. Vyzkoušejte…
Čokoládové kuličky z mandlí
Vezmi mandlovou mouku (jemně pomleté mandle), smíchej s medem dle chuti (případně přidej pár kapek vanilkového extraktu) a rukou vypracuj těsto konzistence plastelíny. Je možné, že bude třeba přidat trošku vody. Válej kuličky, které obaluj v rozpuštěné vysokoprocentní čokoládě (já volím 90%). Případně ještě obal v mleté skořici a nechej v chladu ztuhnout.