Bezlepkový jablečný koláč z ovesné mouky

Sladká je láska ❤️ sladkou chutí si někdy suplujeme právě nedostatek lásky, znáte to? Bezlepkový jablečný koláč může být vaší porcí lásky. Sladká vzniká spojením prvku země a vody, je spojena se štítnou žlázou a to je oblast krku, energie 5. čakry – komunikace sám/sama se sebou i s okolím. 

Sladká také uzemňuje, otupuje pálení, podporuje životní esenci, sílu a dlouhověkost. V nadmíře (zvlášť z průmyslových sladkostí a cukru) podpoří kašel, tíži, otoky,.. a taky chamtivost a připoutanost.

Jednotlivé chutě a jejich vztah k emocím zmiňuji ve Vtipných kaších.. znáte je?

Následující koláč je bezlepkový, pokud použijete bezlepkové ovesné vločky.

Bezlepkový jablečný koláč z ovesné mouky

Suroviny na formu o průměru 20 cm:

  • 1/4 hrnku rozpuštěného másla (asi 80 g)
  • 6 lžic panely
  • 2 vejce
  • 1 hrnek tekutiny (mléko, rostlinný nápoj)
  • 2 hrnky ovesné mouky (rozmixované ovesné vločky)
  • 1 lžička perníkového koření
  • 2 hrsti mletých mandlí
  • jablka
  • máslo na vymazání
  • javorový sirup

Postup:

Rozpuštěné máslo smíchejte metličkou s panelou a pak přimíchejte 2 žloutky. Přidejte hrnek tekutiny (mléko, rostlinný nápoj).

Postupně do tekuté směsi zamíchejte ovesnou mouku, lžičku perníkového koření a mleté mandle.

Ze 2 bílků vyšlehejte sníh a opatrně jej krouživými pohyby vmíchejte do těsta. Těsto vlijte na máslem vymazaný pekáček/formu, povrch vyložte oloupanými a na měsíčky nakrájenými jablky a dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia na cca 20 minút.

Povrch koláče jsem na závěr potřela směsí javorového sirupu s vodou.

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze, až napublikuji další výživné recepty…

Přijde vám za týden max. jedna zpráva plná postřehů ze světa výživy těla i duše.