Sladká je láska ❤️ sladkou chutí si někdy suplujeme právě nedostatek lásky, znáte to? Bezlepkový jablečný koláč může být vaší porcí lásky. Sladká vzniká spojením prvku země a vody, je spojena se štítnou žlázou a to je oblast krku, energie 5. čakry – komunikace sám/sama se sebou i s okolím.
Sladká také uzemňuje, otupuje pálení, podporuje životní esenci, sílu a dlouhověkost. V nadmíře (zvlášť z průmyslových sladkostí a cukru) podpoří kašel, tíži, otoky,.. a taky chamtivost a připoutanost.
Jednotlivé chutě a jejich vztah k emocím zmiňuji ve Vtipných kaších.. znáte je?
Následující koláč je bezlepkový, pokud použijete bezlepkové ovesné vločky.
Bezlepkový jablečný koláč z ovesné mouky
Suroviny na formu o průměru 20 cm:
- 1/4 hrnku rozpuštěného másla (asi 80 g)
- 6 lžic panely
- 2 vejce
- 1 hrnek tekutiny (mléko, rostlinný nápoj)
- 2 hrnky ovesné mouky (rozmixované ovesné vločky)
- 1 lžička perníkového koření
- 2 hrsti mletých mandlí
- jablka
- máslo na vymazání
- javorový sirup
Postup:
Rozpuštěné máslo smíchejte metličkou s panelou a pak přimíchejte 2 žloutky. Přidejte hrnek tekutiny (mléko, rostlinný nápoj).
Postupně do tekuté směsi zamíchejte ovesnou mouku, lžičku perníkového koření a mleté mandle.
Ze 2 bílků vyšlehejte sníh a opatrně jej krouživými pohyby vmíchejte do těsta. Těsto vlijte na máslem vymazaný pekáček/formu, povrch vyložte oloupanými a na měsíčky nakrájenými jablky a dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia na cca 20 minút.
Povrch koláče jsem na závěr potřela směsí javorového sirupu s vodou.