Sabdží zní tajuplně a přitom jde o jednoduchou dušenou zeleninu s kořením. Hodí se k ní rýže nebo placky a taky kupa jedlých květů a bylinek.
Tento talíř jsem obědvala, když jsem vařila během práce na textech v počítači a běhání kolem mé nejmenší. Kompozice lahodí zejména Kapha a Pitta typům, Váta si k tomu přidá máčku jako například pesto nebo avokádový dip.
Zeleninové sabdží s plackou
SABDŽÍ:
na nudličky nakrájenou červenou cibuli zpěň na přepuštěném másle, přidej nasekaný česnek (2 stroužky) mletou skořici, kurkumu a drcený koriandr. Krátce orestuj. Přidej na nudličky nakrájenou mrkev (3 kusy) a 1 fenykl. Osol a zalij ovesnou smetanou s trochou vody. Pod poklicí dus do změknutí zeleniny. Na talíři jsem přidala trošku čerstvé nasekané chilli papričky.
PLACKY (4 ks):
200 g mouky (já špaldovou), lžička soli, semínka černuchy, 1 lžíce olivového oleje a cca 10 lžic vody. Vytvoř těsto a nech odpočinout. Pak rozděl na 4 kusy. Vyválej placky a opékej je z obou stran na silně rozpálené pánvi nebo plotýnce. Každou hotovou placku hned potři přepuštěným máslem.
JEDLÁ ZELEŇ:
květy pažitky, sedmikrásky, popence, smrkové výhonky a čerstvý estragon.
Rada by som sa zaregistrovala u vás lebo má čím dalej zaujíma zdravá výživa a jedlo splývajúcej s ročným obdobim
Anito, přidala jsem Vás do mail listu. Odteď Vám budou chodit novinky ode mne.