Hit letních kurzů Access Bars … jednoduchý a neskutečně dobrý obědový salát. Jedli jsme jej s kořeněnou kysanou smetanou a mozzarellou, sluší mu i kombinace s kozím sýrem nebo fetou. Podávat jej můžete bez sýra i jako přílohu k masu nebo grilovaným sýrům (vegani volí rostlinný sýr).
Podstatou taboulehu je směsice nadrobno nakrájené čerstvé zeleniny, uvařené obiloviny (v tomto případě pseudo-obiloviny) a hromady nasekané zeleně. To celé pak už jen dochutíte a necháte odležet. Chutě se krásně propojí a výsledek je famózní.
Dělám jej ráda z quinoy, ale klidně použijte i bulgur. Rajčata pro lepší stravitelnost můžete spařit horkou vodou, oloupat a teprve potom do salátu nakrájet.
Tabouleh z quinoy
Suroviny i postup zároveň:
Uvařenou quinou (na 1 hrnek quinoy 2 hrnky vody a sůl) smíchejte s na kostičky nakrájenými rajčaty a okurkou. Osolte, opepřete, přidejte citronovou šťávu a hojné množství nasekané petrželky s mátou.