Jak a co jsem vymyslela pro vaření s omezením, tedy česká klasika bez lepku, bez laktózy, pečení bez vajec a s nízkým glykemickým indexem. To vše v Dobrém ránu 4. listopadu 2016.
První vstup
Pudink z kukuřičného škrobu s kurkumou a vanilkou a pudink z tapioky s čokoládou – obojí s použitím kokosového mléka.
Druhý vstup
Těsto na knedlíky. Ukázka, jak vypadá hrachová mouka. Co na žabičkové knedlíky říkají děti. Technika vaření hrnečkových knedlíků.
Třetí vstup
Omáčka na způsob svíčkové v jednoduché a pro tělo velmi přínosné úpravě – kořenová zelenina, pór a fenykl. Podusit, rozmixovat, případně zjemnit mandlovým mlékem.
Čtvrtý vstup
Knedlíky jsou hotové. Vyklopíme z hrnečku a krájíme.
Pátý vstup
Rekapitulace plus recept na vegan buchtu – variaci na hraběnčiny řezy.
Závěr
Rozlučkááá i s Honzou Brožkem, hercem Městského divadla Brno a pak snídaněěě!