Tvarohové šišky s mákem

Můj syn miluje mák, dcera naopak. Když ale vytáhnu ze spíže mák bílý, v chuti jemně oříškový, zasednou k šiškám s mákem úplně všichni.

Tento recept brousím pořád dokola pokaždé, když máme chuť na sladké, potažmo chci doplnit tělu zásobu vápníku, jenže dopoledne prosedím nad učením se synkem a oběd pak potřebuji mít bleskurychle hotový. Tento recept mi k tomu sedí skvěle.

Kardamom tam dávám proto, že je to zázračná přísada, která úplně každou sladkou pochoutku vyladí tak, že všem chutná tak nějak více. Každopádně ájurvéda přičítá kardamomu blahodárný účinek na trávení mlečných produktů.

Tvarohové šišky s mákem

Suroviny:

  • 150 g hustého bílého jogurtu
  • 250 g tvarohu
  • 1/2 lžičky soli (růžová himálajská je má oblíbená)
  • hrstka mletých mandlí
  • 1 vejce
  • 150 g krupice (špaldové, pohankové nebo mix)
  • špetka mletého kardamomu (lze vynechat)
  • javorový sirup k podávání

Postup:

Bílý jogurt smíchejte s tvarohem, osolte, přidejte hrstku mletých mandlí a rozklepnuté vejce. Promíchejte a promíchejte s krupicí.

Dobře promíchejte a klidně nechte chvíli zakryté odležet – hodinu, dvě. Pak pomocí dvou lžic viz. video tvořte šišky, které vařte ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu.

Podávám v mletým mákem (modrý, bílý) a javorovým sirupem.

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze, až napublikuji další výživné recepty…

Přijde vám za týden max. jedna zpráva plná postřehů ze světa výživy těla i duše.